O'Chill + B'Chill = Studio Chill! O'Chill + B'Chill = Studio Chill! Een nieuw verhaal met een uniek concept.Lees meer

0

O'Chill + B'Chill = Studio Chill! O'Chill + B'Chill = Studio Chill! Een nieuw verhaal met een uniek concept.Lees meer

Duurzaamheid

Wij geloven in kwalitatief goede producten. De kleding gaat langer mee en heeft daardoor een kleinere voetprint dan de fast fashion industrie van tegenwoordig. Daarom kopen we duurzame OEKO-TEX® gecertificeerde garen in. Als het garen, de basis van de stof, van hoogwaardige en duurzame kwaliteit is, zorgt dit uiteraard ook voor een kwalitatief hoogwaardig kledingstuk.

Ook hebben we de volledige controle op de werkomstandigheden. Kinderkleding moet net als het kind, zorgeloos zijn. Bij ons dus alleen goede werkomstandigheden en een eerlijke prijs.

Wij produceren in eigen fabriek

Het productieproces van onze kleding hebben wij volledig zelf in de hand. Van het ontwerp tot de productie in eigen fabriek. O'Chill heeft doordat het een eigen productie heeft veel meer controle op de kwaliteit van de collecties. Bij elke stap zijn wij betrokken. Een ander voordeel van een eigen fabriek hebben is de snelheid van het produceren. Het is zelfs tijdens het seizoen mogelijk om de hardlopers van de collectie bij te laten produceren. Hierdoor hoef je niet te vrezen dat je aan het einde van het seizoen de leuke items niet meer kunt bestellen. Check hieronder ons productiefilm!

Ons productieproces in 6 stappen:

 

1. ONTWERPEN

Op ons hoofdkantoor ontstaan alle ideeën. Hier tekenen we de collectie dan ook volledig uit. Trendy kleuren, gave prints en prachtige stoffen komen samen in een nieuwe zomer- of wintercollectie. Sinds 2009 zijn wij in het bezit van eigen fabriek in Instanbul, Turkije. Hier wordt de collectie twee keer per jaar tot in detail besproken en de puntjes op de i gezet. Daarnaast bezoeken wij daar verschillende bedrijven voor de nieuwste technieken en ideeën. Zo blijven we vernieuwend!
 

2. STOF BREIEN

Na het opstellen van een productieplan, gaat de productiefase van start. De volgende stap is het breien van de stof. Het grootste gedeelte van de stoffen is zelf gefabriceerd. Er worden mooie en duurzame garens ingekocht en door de breierij tot stoffen verwerkt. Als het garen, de basis van de stof, van hoogwaardige kwaliteit is, zorgt dit uiteraard ook voor een kwalitatief hoogwaardig kledingstuk.
 

3. PATRONEN UITTEKENEN EN STOF SNIJDEN

De patronen worden verwerkt in de computer en machinaal uitgetekend op karton. Hierna worden de patronen op een stapel stof neergelegd en uitgesneden. Dit wordt gedaan door een speciale zaagmachine. Al deze stukken stof gaan naar het naaiatelier.
 

4. BORDUREN EN BEDRUKKEN

Er zijn veel soorten artworks! Deze ontwerpen we in Amsterdam en sturen we door naar de fabriek in Turkije. Door middel van de zeefdruk techniek worden de stoffen bedrukt, dit gebeurt met een speciaal soort verf. De stoffen gaan vervolgens door de droogtunnel, waar het wordt verhit en de verf wordt gedroogd.
 

5. STOF NAAIEN

Voor het naaien van de stoffen werken we al 20 jaar met hetzelfde naaiatelier. In deze fabriek worden zo’n 200 items per uur genaaid, oftewel 1.500 exemplaren per dag! Wanneer de kleding in elkaar is gezet, wordt het gestreken, gelabeld en opgevouwen.
 

6. CONTROLE & NAAR NEDERLAND

Doordat we onze eigen fabriek hebben, is het voor ons mogelijk om onze producten goed te controleren op kwaliteit. Dit doen wij immers zelf! Na deze controle komt de kleding aan in ons magazijn in Nederland. Vanuit hier wordt het uitgeleverd naar de bezoekers van onze kledingparty’s.
 
 

VOOR AL JOUW VRAGEN:

Telefoon

Bel ons

085-2732337

E-mail

Stuur ons een mail

[email protected]

Social media

Stuur ons een DM

STUDIO CHILL

Raasdorperweg 191-D
1175 KV Lijnden
Nederland Bekijk op Google Maps

NL815601013B01
34246395

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Under Construction - O'Chill & B'Chill -> Studio Chill Verbergen